Terveys

Selkäleikkaus: ortopedinen kirurgi vai neurokirurgit?

Kun tarvitset selkärangan leikkausta selkävaurion lopettamiseksi, tärkein ja merkittävin päätöksenteko on valita ortopedisen kirurgin tai ehkä neurokirurgin joukosta. Paras kirurgi on erittäin tärkeä asia, ja sinun on ajateltava tekijöitä, kuten kirurgin kokemus ja onnistumisaste. Kuinka erilaisia ​​nämä 2 lääkäriä ovat?

Ensin on ymmärrettävä, että molemmat voivat suorittaa selkärangan leikkauksen. Aikaisemmin neurokirurgit olivat ainoita todellisia, jotka saattoivat tehdä selkärangan leikkausta. Käyttämällä lääketieteellisten tekniikoiden kehitystä, ortopedikirurgit ovat erittäin hyvin varusteltuja ja käyttävät ymmärrystä ja taitoja selkärangan leikkausten hoitamiseen myös potilaille.

Neurokirurgit ovat lääketieteellisesti koulutettuja lääkäreitä, jotka ovat suorittaneet vähintään 4 – monivuotisen hinnan uuvuttavasta neurokirurgiaresidenssistä. Neurokirurgit keskittyvät häiriöihin, jotka vaikuttavat keskushermostoon, kuten aivoihin, selkäytimeen ja hermoihin. On kuitenkin yksi erillinen osa, joka erottaa ne ortopedisten kirurgien palveluksesta. Neurokirurgit olisivat ainoat ihmiset, jotka pystyvät tekemään leikkauksen, joka on selkärangan kestävän materiaalin sisällä. Kun potilaalla on kasvain selkäytimessä, kystat tai selkäytimen toimintahäiriöt, pelkästään neurokirurgilla on kyky suorittaa leikkaus hänelle.

Ortopediset kirurgit ovat kuitenkin lääketieteellisesti koulutettuja lääkäreitä, jotka ovat suorittaneet viiden vuoden kirurgisen residenssin keskittyen tuki- ja liikuntaelinsairauksiin, kuten niveliin ja luihin. Useimmat ortopediset lääkärit keskittyvät työpaikkojen vammoihin ja luun häiriöihin. Jotkut ortopedikirurgit haluavat kiinnittää huomiota selkärangan vammoihin, ja heidän on vietettävä muutama vuosi lisää aikaa suorittaakseen selkärangan ympäröivää yhteisökoulutusta. Muutaman erikoistuneen leikkauksen lisäksi, joita vain neurokirurgit voivat kuljettaa, ortopediset lääkärit voivat suorittaa muita selkärangan leikkauksia.

Kun valitset kirurgin tekemään selkärangan leikkausta sinulle henkilökohtaisesti, ensisijaisena todellisena kysymyksenä ei ole valita, onko ortopedinen kirurgi vai ehkä neurokirurgit, koska molemmat ovat yhtä taitavia tekemään leikkauksen. Pikemminkin sinun pitäisi kysyä, mikä on hänen erikoistumisensa. Monet ovat erikoistuneet kohdunkaulan selkärankaleikkauksiin, vaikka jotkut ovat todennäköisemmin lannerangan häiriöitä. Keskeiset kysymykset, joita haluat kysyä, on niiden samanaikaisten leikkausten lukumäärä, joita he ovat tähän mennessä suorittaneet, ja tiedätkö menestyksen. Selkärangan leikkaus on suuri leikkaus, jonka haluat kokenut kirurgi tekevän sen puolestasi.

Gordon Tang on kokenut neurokirurgit ja East Bay: n neurokirurgian ja selkärangan takana oleva mies – kuuluisa klinikka Berkeleyssä, Kalifornia. Hän on erikoistunut selkärangan rappeuttavien sairauksien, aivokasvainten ja kohdunkaulan selkärangan sairauksien hoitoon.

Show More
Back to top button
Close
Close