Matkustaa

Kaikki mitä et tiennyt Windsocksista

Jokainen on nähnyt tuulitukin jossain vaiheessa elämäänsä. Nämä erottuvat oranssit putket löytyvät aina mielellään lentävältä tuuletta lentokentiltä ympäri maailmaa. Heitä on enemmän kuin voi alun perin tavata.

Tuulen nopeus

Monet ihmiset tietävät, että käytät tuulensukkia mittaamaan tuulen nopeutta, mutta hyvin harvat ihmiset tietävät kuinka. Yksinkertaisesti, tavanomaisen tuulitukin puoli jaetaan yleensä eri värikaistoihin. Jokainen näistä kaistoista on arvoltaan noin 3 solmua nopeuden nopeutta.

Jos tuulitukin voidaan sitten nähdä täytetyksi kahdesta sen osasta, kuka tahansa sen suuntaan vilkkuva voi kuvitella, että tuulen nopeus on noin 6 solmua. Lähellä on myös yleensä anemometri, joka pystyy tallentamaan tarkempia lukemia.

Useita käyttötapoja

Tuulensukkoja ei löydy vain lentokentiltä, ​​vaan lukuisista muistakin sijainneista. Voidaan kohdata tuulitukki korkealla vuoristotiellä, jossa autoilijan on tiedettävä kuinka nopeasti tuuli aikoo tietää, onko turvallista jatkaa matkaansa vai pitäisikö hänen pysähtyä.

Saatat löytää myös windsockin golfkentän vierestä. Ammattimaiset golfaajat arvioivat heitä sekä tuulen nopeuden suhteen että mihin suuntaan se puhaltaa. He voivat sitten käyttää näitä tietoja laukauksen muuttamiseen. Mestaruuspelissä tämä tärkeä tieto voi tarkoittaa eroa voiton ja kilpailun kannalta suppean häviämisen välillä.

Viimeinen paikka, jonka saatat löytää windsockista, on kemiallisen laitoksen vieressä. Koska tämä on vaarallinen paikka, jossa haluat pitää mahdolliset kaasuvuodot, sinun on varmistettava, että kaasun karkaamisen aikana on jotain havaittavissa. Windsock ei vain pysty osoittamaan, että kaasu pääsee ulos, kun se täyttyy, mutta se näyttää myös poistumisnopeuden sen perusteella, kuinka täytetty se on ja mihin suuntaan se menee. Tämä voi olla arvokasta tietoa tiedettäessä, onko se ajautumassa kohti asuinaluetta.

Tukeva

On yleistä, että ohitetaan tuulitukki ja nähdään kaikki päät haalistuneina ja tuulenvireinä. Ne ovat kuitenkin todella uskomattoman vankkoja ja kestäviä laitteita, ja oikea osto tarkoittaa, että sinun tulee kestää vuosia.

Windsock-napa mastot on usein valmistettu raskaista materiaaleista, kuten teräksestä tai alumiinista, ja ne voivat kestää kauan todellisen windsockin käyttöiän. Pysyvien pylväiden lisäksi voit myös saada sisäänvedettävät pylväät, jotta voit asettaa tuulitukkosi missä tarvitset.

Itse tuulenpussi on valmistettu myös erittäin kestävästä polyesteriseoksesta. Se on suunniteltu kestämään erittäin kovaa tuulta ja voit ostaa jopa erittäin voimakkaita tuulia käytettäväksi esimerkiksi öljynporauslautoissa, joissa todennäköisesti on usein huono sää. Ne on suunniteltu vastustamaan kaikkea sitä, mitä brittiläinen sää heittää heihin!

Show More
Back to top button
Close
Close