Rahoittaa

3 tärkeintä syytä, joiden vuoksi saamme velkaa

Oletko koskaan miettinyt, oletko ainoa henkilö, joka on tehnyt tyhmiä päätöksiä rahalla? Älä huoli. Monien ihmisten on vaikea hallita rahansa, ja monet muut takertuvat velan takaisinmaksuun, jota he eivät voi tavata. On arvioitu, että henkilökohtainen velka Yhdistyneessä kuningaskunnassa on nyt yli 180 miljardia puntaa.

Tässä on joitain tärkeimmistä syistä, miksi ihmiset joutuvat velaan, ja muutamia vinkkejä päästäksesi irti siitä:

Luottokortit ja henkilökohtaiset lainat

Money Crashersin mukaan luottokortit ja henkilökohtaiset lainat ovat suuri syy ihmisten joutumiseen velkoihin lähinnä siksi, että he ovat epävarmoja saamansa luoton tyypistä eivätkä tiedä takaisinmaksuja ennen lainan nostoa.

Etelä-Afrikan Wonga suoritti henkilökohtaista velkaa koskevan tutkimuksen ja havaitsi, että velkatyyppejä oli kahta eri tyyppiä, ‘hyvää’ ja ‘huonoa’. Wonga sanoi: “Jos otat lainaa maksaaksesi tiesi yliopiston kautta, tämän katsotaan olevan ole hyvä velka. Loppujen lopuksi vietät itsesi korkea-asteen korkea-asteen koulutuksen avulla parantaaksesi itseäsi ja viime kädessä parantaaksesi ansaintamahdollisuuksiasi. ”Huono velka – sellainen, kuin monet ihmiset Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja kaikkialla maailmassa sijaitsevat – on kuitenkin toinen tarina. Jos käytät rahaa, jota sinulla ei ole liian paljon tarvikkeisiin, joita et tarvitse, niin saatat myöhemmin joutua taloudellisiin vaikeuksiin. Kokojen takaisinmaksusta voi olla vaikeaa joka kuukausi, ja kun korko kasvaa luotolle, tilanne saattaa johtaa spiraalisesti hallitsemattomaan.

koulutus

Yliopistoon opiskelu on kallista, ja palkkiot näyttävät vain kasvavan. Jos olet opiskelija, joka on ottanut opintolainan, saatat huomata, että maksat tämän takaisin tulevina vuosikymmeninä. Jotkut pitivät tätä pitkällä tähtäimellä kannattavana, toiset saattavat löytää takaisinmaksut vuosittain yhtä turmeltuneina kuin luottokorttimaksut.

Heräteostos

Rahan käyttäminen voi olla liian helppoa, kun et näe rahaa vaihtamassa omistajaa. Verkko-ostoksilla korttitunnuksesi kirjoittaminen on helppoa – rahat muistuttavat enemmän sivun numeroita kuin mitään konkreettista. Tämä voi olla vaarallinen kulutustottumuksillesi, ja saatat huomata, että kaikki nämä online-ostokset saavat sinut kiinni.

Siellä on apua

Siellä on apua! Jos päätät toimia nopeasti, voit välttää korkeat korot ja pitää velkojat tyytyväisinä. Kokeile käydä verkkosivustoilla, kuten www.moneyadviceservice.org.uk tai www.moneysavingexpert.com. Molemmilla näillä verkkosivustoilla on käteviä vinkkejä ja tietoa siitä, kuinka voit tarvittaessa konsolidoida velat ja kuinka säästää rahaa, jotta sinun ei tarvitse luottaa lainoihin tulevaisuudessa. Tärkeintä ei ole haudata päätäsi hiekkaan. Korot voivat aiheuttaa mojoja takaisinmaksuja, jotka jatkavat korotusta, kunnes tilanne on sietämätön. Toimimalla nopeasti, annat taloudellesi parhaat mahdollisuudet kääntyä positiiviseen suuntaan.

Show More
Back to top button
Close
Close